Veel gestelde vragen:

Wat is een Master Manueel therapeut?

Een master manueel therapeut is een universitair opgeleide fysiotherapeut specialist, een manueel therapeut die ook de wetenschap kan vertalen naar de praktijk. De manueel therapeut kijkt verder dan uw specifieke klacht en maakt een totaalbeeld van de relevante gebieden in het lichaam die in relatie kunnen staan met uw klacht en komt met een heldere analyse. Bewegingsvrijheid wordt verkregen met moderne en bewezen technieken voor een sneller herstel.

Wat moet ik mee nemen?

Voor de eerste afspraak is het nodig om je ID kaart of paspoort mee te nemen, je verzekeraar vraagt ons je BSN nummer te controleren. Heb je een relevante Scan/MRI neem hem dan mee of vraag je specialist om het even te mailen. In de praktijk krijg je van ons een handdoek.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig?

Het aantal behandelingen kan sterk verschillen per persoon en is ook afhankelijk van de klacht.  Na de intake en screening maakt de therapeut een inschatting van het aantal benodigde behandelingen, de soort behandeling en bespreekt het belang van je eigen participatie met gerichte oefeningen. Bij FysioHeuveleind ben je gemiddeld 30% sneller uitbehandeld volgens vergelijkingen van Parabench, VGZ en Achmea in 2015 en 2016.

Welke kleding moet ik dragen?

Speciale kleding is niet vereist, comfortable onderkleding wordt wel geadviseerd als we je wervel gaan behandelen.

Hoe maak ik een afspraak?

Snel en makkelijk is onze online inschrijving via deze link: plan-uw-afspraak , dit heeft als voordeel dat er meer behandeltijd overblijft. Na de inschrijving wordt een passende afspraak voorgesteld, waarna jezelf afspraken kunt herplannen op het moment dat dat jou schikt. Je kunt ook het “contact formulier” gebruiken onder deze pagina of gewoon direct even bellen op 0499-310312.

Heb ik een verwijzing nodig?

Nee, er is bij FysioHeuveleind geen verwijzing nodig van een arts. In sommige gevallen kan je verzekering hierom vragen, vaak is een belletje dan al voldoende, wij kunnen je hierover ook adviseren. Na een operatie of bij een chronische indicatie heb je bijvoorbeeld wel een verwijzing nodig.

Hoe lang heb ik therapie nodig?

De behandelduur is afhankelijk van de diagnose en de ernst van je klachten, je medische achtergrond en enkele andere factoren.  Evaluatie over de voortgang wordt gedaan in overleg met u op basis van de afgesproken haalbare doelen. Over het algemeen kan gesteld worden dat duidelijke verbeteringen haalbaar moeten zijn binnen 4 tot 5 behandelingen, anders is de gekozen behandelmethode niet effectief of de diagnose niet juist.

Waarvoor is fysiotherapie toepasbaar?

Fysiotherapie is een oplossing voor het  herstellen van je bewegingsvrijheid van je totale bewegingsapparaat van spieren, banden, zenuwen en gewrichten. We beginnen met een intake en screening voor het helder in kaart brengen van je klachten om vervolgens de juiste behandelmethode toe te passen zodat je bij FysioHeuveleind weer sneller pijnvrij kunt bewegen

Welk specialisme heeft de therapeut?

FysioHeuevleind is er trots op dat we continue kunnen blijven investeren in onze verdere ontwikkeling. Met 25 jaar ervaring en een sterke focus op een aantal kerngebieden, de zogenaamde bovenste extremiteiten van ons bewegingsapparaat. Als Fysiotherapeut specialist zijn we specifiek gericht op het behandelen van complexere hoofdpijn (migraine/cluster), kaak, nek en schouder/arm klachten.  Bezoek hiervoor onze Diensten voor een uitgebreide toelichting.

Hoe kan ik weten of mijn verzekering de kosten dekt?

Tijdens de inschrijving controleren we of je aanvullend verzekerd bent. Je blijft zelf verantwoordelijk en we adviseren je daarom ook te controleren of er nog voldoende ruimte in dat budget zit. Het is verstandig om dit bevestigd te krijgen van je verzekeraar. Wij kunnen ook inzien wat je verzekering per kalenderjaar vergoed maar hebben geen inzicht in de reeds genoten zorg. Voor het onafhankelijk vergelijken van verzekeringen kun je klikken op deze link : ZorgVerzekeringWijzer 2017

Hoe kan ik het beste een afspraak afzeggen of verplaatsen?

Je stuurt dan een E-Mail via onderstaand formulier dan kun je ook meteen een voorstel doen wanneer je wel kunt. Je mag me ook even bellen op 0499-310312.  Doe het wel tijdig, dus 24 uur voor de afspraak zodat ik nog iemand anders kan inplannen, anders worden de kosten helaas in rekening gebracht.

Stel ons uw vraag!

Is je vraag nog niet beantwoord? Stuur hem dan via onderstaand formulier dan wordt hij dezelfde werkdag nog beantwoord. Je kunt natuurlijk ook direct even FysioHeuveleind bellen op 0499-310312.

Je vraag komt direct in de inbox, van Anne-marie Veldkamp

    Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest