Uw schouder klachten opgelost door Fysio Heuveleind in Best

Er is weinig zo vervelend als last van schouder gewrichten. Dit type pijn komt veelvuldig voor bij zowel mannen als vrouwen en kan goed functioneren ernstig belemmeren. Soms straalt de pijn tevens uit naar andere delen in het lichaam. De helft van de mensen met pijn aan de schouder heeft na een half jaar nog steeds last van klachten. In 40 procent van de gevallen houdt de pijn zelfs langer dan een jaar aan. Als u last heeft van uw schouder is het daarom verstandig om op tijd voor een professionele behandeling te kiezen.

Schouderpijn FysioHeuveleind 2016Schouder specialist

Dit kan onder meer middels manuele therapie aan de schouders door Anne-Marie Veldkamp, een Master Manueel Therapeut met een specialisatie in het hoofd, nek en schouder gebied. Met haar effectieve behandeling kan uw pijn in de meeste gevallen gereduceerd of geheel verholpen worden. Uit Gronings onderzoek is gebleken dat manuele schouder therapie zorgt voor 22 procent minder pijn en bewegingsbeperkingen. Daarnaast biedt de therapie een goed perspectief voor de lange termijn. Maak gemakkelijk online een afspraak bij FysioHeuveleind en laat ook uw schouderpijn deskundig behandelen!

Pijn aan de schouders is medisch nog te vaak onbegrepen Hoofd nekpijn FysioHeuveleind klein

Deskundigen op het gebied van schouder therapie hebben geen verband kunnen vinden tussen aspecifieke pijn aan de schouders en aantoonbare schade of een anatomische afwijking aan de schouders. Mild specifieke klachten aan de schouders zijn daarentegen wel met een MRI aan te tonen. Het schoudernetwerk Nederland richt zich met name op deling van kennis en ervaring met betrekking tot de behandeling van schouder klachten. Er wordt onder meer samengewerkt met gespecialiseerde orthopeden. FysioHeuveleind, de gespecialiseerde fysiotherapie in Best, maakt gebruik van het onderzoek en behandelprotocol zoals opgesteld door Egmond en Schuitemaker. Zij zijn tevens de ontwikkelaars van de Nederlandse richtlijnen voor het verlagen van het aantal (onnodige) operaties bij schouderpijn. Ook Anne-Marie Veldkamp, uw fysio in Best, heeft bij deze specialisten haar opleiding gevolgd. Hierna kan ze zich aansluiten bij het schoudernetwerk Nederland. Ze is dus uitstekend getraind om ook uw klachten middels manuele therapie aan de schouders te verhelpen.

Met manuele therapie kan de oorzaak van de worden aangepakt.

Er zijn veel verschillende oorzaken aan te wijzen van last van schouder gewrichten. Hierbij valt onder meer te denken aan de manier waarop de wervelkolom functioneert en instabiliteit aan de schouder. Daarnaast kan ook de spierfunctie van de schoudergordel worden verzwakt door inwendige coördinatie stoornissen. Tevens kan een langdurige inklemming van weke delen in uw schouder de pijn of schade aan dit lichaamsdeel veroorzaken. Uw fysio in Best gaat bij de behandeling van uw schouder klachten altijd op zoek naar oorzakelijke verbanden die de tekenen en symptomen van uw pijn kunnen verklaren. Hierbij maakt ze gebruik van zowel het onderzoek als het behandelprotocol van Egmond en Schuitemaker. Op deze manier gaat ze u zo spoedig mogelijk van uw pijnklachten in de schouderregio af helpen.

Om direct een goede behandeling aan uw schouder in te plannen maakt u gemakkelijk online een afspraak bij FysioHeuveleind.

Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest