Fysiotherapie voor bewegingsklachten en pijnvermindering

We beginnen altijd met een fysiotherapeutisch onderzoek

Net even je rug verdaaid, herstellende van een operatie, pijn in je gewrichten of overbelaste spieren; Fysio Heuveleind is met 25 jaar ervaring een vertrouwd adres. Je fysiotherapeut is goed opgeleid en BIG geregistreerd. In november 2016 volgen we dan ook een master class voor knie en onderbeen klachten bij de specialisten van het Centraal Militair Ziekenhuis in Utrecht.

Patiënten met klachten aan hun steun- en bewegingsapparaat worden (ondersteund door oefeningen) geholpen om beweeglijkheid te verbeteren en pijn te verminderen. Altijd volgens de laatste inzichten en met de meest moderne technieken.

Na een lichamelijk onderzoek, stellen we samen een behandelplan op met de patiënt. De patiënt blijft verantwoordelijk voor zijn eigen genezing. De therapeut is ondersteunend.

Het doel van de behandelingen kan bijvoorbeeld zijn:

• Verbeterde functioneren van (deel)gebieden van het lichaam

• Optimaal functioneren binnen de grenzen van een chronische aandoening

• Pijn verminderen

Voor u zijn wij de fysiotherapeut specialist

Een algemeen fysiotherapeut kan zich specialiseren door een 4 jarige vervolgopleiding te kiezen voor mensen met complexe gezondheidsvraagstukken. Anne-Marie is sinds 2002, manueel therapeut en is in 2014 geslaagd voor haar Universitaire Master opleiding. Heup of knie klachten, schouder, arm of sportblessure, bij FysioHeuveleind ondersteunen we je met een sneller herstel.

Verschillende bewegingsklachten worden behandeld door de fysiotherapeut;

  • Spierpijn of spierspanningsklachten, bijvoorbeeld als gevolg van een sportblessure of houdingsvraagstukken.
  • Pijn in pols, schouder of nek, ook wel de bovenste extremiteiten genoemd.
  • Typische rugklachten kunnen ook ontstaan door spit , een vorm van lage rugpijn die wordt veroorzaakt door overbelasting.
    • De oorzaak is vaak dat u zich vertild heeft of uw rug verdraaid is na een verkeerde til-beweging.
      Zwemmen, fietsen en wandelen zijn dan goede activiteiten als ondersteuning van de fysiotherapie behandeling
  • Bij de onderste extremiteiten denken we vaak aan een klacht van een ontstoken knie, zweepslag maar ook verdraaide knie, meniscus of heupklachten. Uw voet en heup behoren ook bij de onderste extremiteiten

 

FysioHeuveleind…wel zo makkelijk!

Anne-Marie Veldkamp MSc