De Therapieën bij FysioHeuveleind

Fysiotherapie

Wij zijn de fysiotherapeut specialist voor uw complexere gezondheidsvraagstukken. Onze persoonlijke benadering vormt de basis voor een goede interactie. Als uw Master Manueel Therapeut zoeken we voor u de best bewezen technieken. We volgen doorlopend opleidingen en zijn actief in het vakoverleg.

Voor uw klachten met betrekking tot het steun- en bewegingsapparaat wordt uw behandeling ondersteund met oefentherapie om de beweeglijkheid te verbeteren en de pijn te verminderen. Oefeningen kunnen we delen en volgen via de FysioHeuveleind App.

Fysio FysioHeuveleind diensten

Wil je meer weten?

Schouder Therapie

Manuele therapie is volgens Gronings onderzoek effectief gebleken bij schouderklachten, en heeft geleid tot nieuwe verwijzingsrichtlijnen voor huisartsen.

Pijn in je bovenarm, moeite met het rekken of een verstoorde slaap, omdat je niet meer op je schouder kunt liggen. Zo kun je schouder klachten herkennen als bewegingsbeperkingen in je dagelijkse activiteiten patroon. Schouder klachten zijn samen met rug en nekklachten de meest voorkomende klachten van ons bewegingsapparaat. Wetenschappelijk onderzoek aan de universiteit van Groningen heeft aangetoond dat patiënten met Manuele therapie naast de normale behandeling via de huisarts 22% minder pijn en bewegingsbeperkingen hadden. Na 1 jaar was dit verschil nog steeds 17%.

Schouderpijn FysioHeuveleind 2016

Wil je meer weten?

Manuele Therapie

Bewegingsvrijheid. Daarvoor ga je naar de manueel therapeut, een fysiotherapeut specialist. Doordat de manueel therapeut het complete lichaam beoordeelt in plaats van slechts een onderdeel, kan hij een heldere analyse maken van uw klacht. De manueel therapeut beoordeelt alle gewrichten in samenhang en zoekt verbanden. De manueeltherapeut kijkt dus verder dan uw specifieke klacht om de oorzaak van uw klachten te beoordelen en een goede behandeling op maat te geven. Anne-marie Veldkamp MSc is een Master Manueel Therapeut, een gespecialiseerde manueel Therapeut, voor de behandeling van patiënten met complexere gezondheidsvraagstukken. De toegepaste technieken zijn mobilisaties en manupulaties om de beweging in gewrichten te optimaliseren. Fysioheuveleind is sinds 2010 uw fysiotherapeut specialist voor Hoofd, Kaak, Nek, schouder en Arm klachten.

Rugpijn manuele therapie FysioHeuveleind

Wil je meer weten?

Dry Needling

Dry-Needling is effectief! 25% tot 50% minder pijnklachten na 2 behandelingen en niet pijnlijk. Dry-Needling moet gezien worden als een onderdeel van een totaal behandeling die gericht is op het verbeteren van vaak chronische spierklachten. De aangeprikte spier kan zich ontspannen en beter doorbloeden. Een innovatie voor snellere mobiliteit verbetering. Als spierverhardingen,(knopen of ook wel trigger points), worden gevonden blijken deze vaak de meest pijn te veroorzaken. Bij Fysioheuveleind kunnen we deze aanprikken met een extra dunne acupunctuur naald, het effect is dan meestal direct merkbaar.

Dry Needling macro fysioheuveleind

Wil je meer weten?

Mime Therapie

Mimetherapie is voor patiënten met restverschijnselen na een aangezichtsverlamming (facialis parese). Dit uit zich door een scheef/afgezakt gezicht, minder of geen bewegingsmogelijkheid van de gelaatspieren en eventueel ongewenste meebewegingen van mond of oog. Een aangezichtsverlamming beïnvloedt niet alleen de mimiek, maar ook functies als eten, drinken en praten. We kunnen vaak een goed resultaat bereiken bij de verbetering van de symmetrie in het gezicht. Anders gezegd: we willen bereiken dat de linkerkant en de rechterkant van uw gezicht zoveel mogelijk gelijk zijn.  We kunnen starten als de zenuwfunctie gedeeltelijk is teruggekeerd en u de spieren weer iets kunt bewegen.

Facial Parese aangezichsverlamming FysioHeuveleind

Wil je meer weten?

Hoofdpijn en Nek Therapie

Langdurige hoofdpijn klachten (Migraine of Cluster hoofdpijn) zijn vaak zonder medicatie op te lossen. Bij 4 van de 5 klanten bereiken we > 80% verbetering. Anne-Marie Veldkamp MSc volgt jaarlijks specifieke Hoofdpijn, Migraine , Kaak of Nek opleidingen. De combinatie van kaaktherapie en de Australische methode “Dean Watson” zijn het meest succesvol. Patiënten komen hiervoor van ver buiten de regio. Vaak weten we na 1 behandeling of we je kunnen helpen en na maximaal 5 behandelingen mag je een duidelijke en blijvende verbetering verwachten.

Hoofd nekpijn FysioHeuveleind klein

Wil je meer weten?

Kaak Fysiotherapie

Kaakpijn therapie, Crafta of Orofaciaal therapie, behoort tot één van de  hoofdspecialisaties van FysioHeuveleind. Vaak kan de patient zich niets voorstellen dat bij oorpijn, hoofdpijn of nekpijn de oorzaak is te relateren aan het kauwgewricht. Samen gaan we zoeken naar de echte oorzaak van je klachten. De oorzaak is vaak te wijten aan verkeerde gewoontes zoals tandenknarsen, nagelbijten of kauwgom. Een orofaciale klacht heeft soms een relatie tot slijtage van het kauwgewricht. In de meeste gevallen wordt je weer klachten vrij.

Kaak Fysio FysioHeuveleind

Wil je meer weten?

Medical Taping Concept

Als we de spieren die niet goed functioneren ondersteunen met deze medische tape, dan zal dit het zelfherstellend vermogen van het lichaam stimuleren. Bij FysioHeuveleind is het Medical Taping Concept een onmisbaar onderdeel van haar behandelplan. Anne-Marie Veldkamp gebruikt de originele Cure Tape van FysioTape. De elasticiteit van deze Cure Tape zorgt voor een liftend effect van de opperhuid voor een optimale werking. De bewegingen worden met deze CureTape ondersteund en het zelf genezend vermogen van het lichaam wordt versneld.

CureTape FysioHeuveleind Diensten

Wil je meer weten?

FysioHeuveleind….wel zo makkelijk!

Anne-Marie Veldkamp MSc