Kaak klachten worden te weinig herkend

Hoofdpijn door kaakklachten is nog redelijk onbekend. Zowel oorpijn, hoofdpijn of nekpijn hebben een relatie tot het kaakgewricht. Dit is voor veel mensen vaak moeilijk voor te stellen, ook omdat de kaakklachten vaak niet worden herkend. Meer aandacht voor de kaak is dan ook noodzakelijk bij hoofpijnklachten. Binnen de kaak fysiotherapie wordt hier steeds vaker aandacht aan besteed. 

FysioHeuveleind is als hoofdpijn klachten fysio gespecialiseerd in dergelijke meer complexe gezondheidsvraagstukken. Tijdens het fysiotherapeutisch onderzoek bekijken we waar de echte oorzaak van uw klachten ligt. Kaak fysiotherapie zorgt er in de meeste gevallen voor dat de klachten snel verdwijnen en u weer pijnvrij bent.
Op zoek naar fysiotherapie in Best en omstreken? Bij FysioHeuvelland bent u aan het juiste adres. Voor vragen of twijfels, neem gerust contact met ons op


Hoofdpijn door Kaakklachten

Onze praktijk rekent kaakpijn therapie, Crafta of Orofaciaal therapie tot haar hoofdspecialisatie. Niet voor niets is “Hoofdzaken zonder Kopzorgen” ons credo. Als hoofdpijn klachten fysio zijn wij ons ervan bewust dat hoofdpijn kan worden veroorzaakt door kaakklachten, ook wel CMD klachten genoemd. Hoofdpijn door kaakklachten ontstaat meestal uit een verkeerde gewoonte. Vaak heb je dit zelf helemaal niet door. Denk bijvoorbeeld aan nagelbijten, een kauwgewoonte die je kunt afleren.

Klachten die vaak voorkomen bij kaakproblemen:

  • Pijn rond het kaakgewricht, vlak voor het oor.
  • Vermoeide of pijnlijke kauwspieren.
  • Problemen bij het openen van de mond.
  • Slijtage van de kaakgewrichten.
  • Pijnlijke of overgevoelige tanden en kiezen

Wat kan de Kaak fysiotherapie voor u betekenen?

Anne-Marie Veldkamp van Fysio Heuveleind is als Master Manueel Therapeut (SOMT en Avans+) gespecialiseerd in hoofdpijn, migraine, kaak- en nekklachten. Dit type klachten staat vaak met elkaar in verband. Voordat een behandeling plaatsvindt, neemt Anne-Marie een anamnese af en bespreekt zij de klachten. Daarna volgt een onderzoek. Op deze manier wordt er gericht gewerkt naar de juiste aanpak en een optimale behandeling. Anne-Marie begeleidt u maar kan u indien nodig ook doorverwijzen naar een tandarts of kaakchirurg waarmee zij samenwerkt.

Hoog opgeleide en gespecialiseerde therapeut

Manueel therapeut Anne-Marie Veldkamp volgde ook een opleiding bij het Crafta instituut en bij Dean Watson. Deze vooraanstaande Australische fysiotherapeut heeft een techniek ontwikkeld waarmee kan worden bepaald of hoofdpijn wordt veroorzaakt vanuit de nek. De behandelmethode van Dean Watson is vooral gericht op de bovenste nekwervels. Anne-Marie richt zich sinds 2010 volledig op hoofd-, kaak-, nek- en schouderklachten.

Geen verwijzing nodig voor een behandeling

Een verwijzing van een arts is niet noodzakelijk wanneer u in aanmerking wilt komen voor een behandeling in onze praktijk. In sommige gevallen kan een verwijzing van een kaakchirurg of tandarts echter zinvol zijn omdat de klacht op deze manier specifieker kan worden benoemd. Over het behaalde resultaat van de toegepaste kaaktherapie, wordt uw verwijzer bovendien altijd geïnformeerd. 

Nieuwste behandelmethoden

Fysio Heuveleind, fysiotherapie in Best en omstreken, is een moderne praktijk met een regionale functie. Onze focus is gericht op hoofd- nek- schouder- en armklachten. Deze proberen wij te verhelpen door het toepassen van de nieuwste behandelmethoden op dit gebied. Wij zijn dan ook graag uw eerste keus als hoofdpijn klachten fysio.
Maak nu direct een afspraak!´

 

 

 

Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest