De manueel therapeut beoordeelt gewrichten in samenhang en zoekt verbanden voor een totaalbeeld.

Anne-marie Veldkamp MSc is een Master Manueel Therapeut, specialist voor de behandeling van patienten met complexe gezondheidsproblemen. De functiestoornissen kunnen het gevolg zijn van gewrichtsstoornissen (artrogene klachten),  zenuwen (Neurogeen) en / of houdings gerelateerde spier klachten (musculaire disbalans). Klachten zijn gerelateerd aan de wervelkolom of de extremiteiten. Bovenste extremiteiten vormen zich van hand tot schouder en de onderste extremiteiten van voet tot heup. Overbelasting tijdens het sport kan dus ook de oorzaak zijn van je klachten. De behandeling wordt pas gestart als we samen de oorzaak hebben gevonden.


De beweging van gewrichten wordt geoptimaliseerd.

Wat kun je met manuele therapie?

Een manueel therapeut heeft extra kennis opgedaan van de bewegingsmogelijkheden van het lichaam en in het bijzonder de wervelkolom. Door zijn gespecialiseerde opleiding is de manueel therapeut uitstekend in staat om de oorzaak van uw klachten te beoordelen en een goede behandeling op maat te kunnen geven waarbij gebruik wordt gemaakt van specifieke technieken (mobilisaties en manipulaties) om de beweging in de gewrichten te optimaliseren.

leder mens is herkenbaar aan zijn eigen bouw en manier van bewegen. Wij zijn herkenbaar aan de manier waarop we lopen, opstaan of bijvoorbeeld bukken om iets te pakken.  Zo zijn er talloze situaties waarin een bewegingsvoorkeur naar voren komt. Onze bewegingsvoorkeur is van invloed op alle bewegingen die we maken. Houdings- en bewegingstherapie is dan ook vaak onderdeel van het behandelplan om uiteindelijk de juiste beweging te beïnvloeden en te behouden.

Fysiotherapeut Specialist

Anne-marie Veldkamp, MSc heeft in 2014 een Masterniveau binnen de manuele therapie behaald met een zelfgekozen specialisatierichting en onderzoeksgebied, (het hoofd, nek & schouder gebied). Zij is in staat om complexe gezondheidsproblemen te onderzoeken en te behandelen als deze worden veroorzaakt door artrogene (gewrichtsproblemen), neurogene (zenuwen) en musculaire (spieren) stoornissen aan de wervelkolom of de bovenste (hand tot schouder) en onderste (van voet tot heup) extremiteiten.

Voor deze klachten kunnen we je goed helpen!

Als het lichaam niet meer optimaal beweegt dan is het natuurlijk evenwicht verstoord. Dit evenwicht kan op vele manieren verstoord worden: door een ongeluk (auto-ongeval, verzwikken van een enkel, val van de trap), door verandering van werkhouding, ongewone arbeid, knellende kleding, door psychische factoren, enz.

Veel voorkomende klachten die goed te behandelen zijn met manueeltherapie, zijn:

Hoofd- en nekpijn, met een bewegingsbeperking van de wervelkolom. Bij hoofdpijn kunt u denken aan migraine, tension headache, clusterhoofdpijn.

  • Nek- en schouderklachten met pijnuitstraling en/of tintelingen in de armen, bv een nekhernia of whiplash-beeld
  • Klachten hoog in de rug met rib- en borstpijn
  • Artrose van de gewrichten
  • Lage rugklachten, eventueel met uitstralende pijn en/of tintelingen naar de benen, bijvoorbeeld spit
  • Overbelasting door o.a. ; sport, verkeerde houding, verandering in de dagelijkse belasting, stress
  • Bepaalde vormen van duizeligheid, opgewekt door het bewegen van de nek of stoornis in evenwichtsorgaan (BPVD)
  • Kaakklachten, eventueel gecombineerd met nekklachten.

FysioHeuveleind….wel zo makkelijk! 

Anne-Marie Veldkamp MSc

Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest