Dry Needling Fysioheuveleind

Dry Needling tegen spierpijnklachten

Wanneer u last heeft van langdurige pijnlijke of gespannen spieren dan zoekt u naar de meest effectieve behandeling die het snelst werkt. Uw Fysio in Best is bekend met de beste technieken om deze spierverhardingen te ontspannen. U kunt hierbij kiezen voor de gangbare methodes, maar wij informeren u graag over Dry Needling. Deze techniek maakt gebruik van dunne acupunctuurnaalden waarmee pijnlijke verhardingen in uw spieren direct worden aangepakt. Op een snelle en zeer effectieve wijze kan hiermee uw pijn worden verlicht. De naald zorgt er voor dat spierverhardingen (ook wel myofasciale triggerpoints genoemd) volledig tot ontspanning komen.

Uw therapeut van FysioHeuveleind is opgeleid bij Dry Needling Systems en zeer ervaren voor het professioneel toepassen van deze naaldtechniek met dunne acupunctuurnaalden en kan ervoor zorgen dat na de behandeling minder snel na-reacties zullen volgen. Uw klachten zullen hierdoor zienderogen verminderen, zelfs tot 50% minder pijn na 2 behandelingen. Maak gemakkelijk online een afspraak!

Hetzelfde als acupunctuur?

Hoewel er bij beide technieken met naaldenprikjes wordt gewerkt, zijn de twee behandelingen niet vergelijkbaar. De traditionele acupunctuur wordt gedaan met meerdere naalden die in de huid worden geprikt op bepaalde acupunctuurpunten, deze blijven vervolgens een tijd zitten. Het effect dat hiermee bereikt wordt, is energetische van aard.

Bij Dry Needling wordt gebruikgemaakt van slechts één dunnere naald die direct de exacte oorzaak van de spierklachten aanpakt, de zogenaamde triggerpoints. Deze methode is dus gericht op het verhelpen van uw spierpijnklachten herkenbaar door spierverhardingen en duurt minder lang.

Wat is spierverharding precies en hoe voel ik het?

Een spierverharding voelt aan als een soort knoop, een harde plek, in een spier. De verharding kan pijn veroorzaken op de plaats in het lichaam waar hij zich bevindt, maar kan ook doorstralen naar andere plekken in uw lijf. Migraine of andere hoofdpijnklachten kunnen dan ook een relatie hebben tot deze spierverhardingen, door een overbelasting van het ‘kauwstelsel’, terwijl er dan in veel gevallen geen waargenomen kaakklachten zijn is er wel een ‘kaakdisfunctie’ en kunt u last hebben van chronische hoofdpijnklachten. Uit onderzoek is gebleken dat er bij 50% van de migrainepatiënten sprake is van een ‘kaakdisfunctie’. Bij spanningshoofdpijn is dat 30%.  Om verdere klachten te voorkomen is het raadzaam de bron van de pijn gelijk aan te pakken. Bij FysioHeuveleind staan wij dan ook klaar om uw pijn direct te verlichten door de oorzaak hiervan te behandelen en zonder medicatie.

Hoe uiten de klachten van spierverharding zich?

 • Door pijn in een spier, zowel met als zonder verdere uitstraling
 • Door stijfheid en/of beperking in uw bewegingen
 • Door een verminderde kracht wanneer u uw spieren aanspant
 • Door pijnklachten op de plaats van de verharding en pijn-ontwijkend gedrag
 • Door andere reacties, waaronder duizeligheid, koude handen, lichthoofdigheid, rillerigheid, wazig zien en/of zweten
 • Migraine of andere chronische hoofdpijnklachten.

Waardoor kunnen spierverhardingen ontstaan?

 • Door een ongeluk of een verkeerde beweging
 • Door langdurig een verkeerde houding aan te nemen of door overbelasting
 • Door langdurige overbelasting die bovendien ook vaak zorgt voor nek-armklachten, zoals bijvoorbeeld RSI en CANS, of hoofdpijnklachten.
 • Door overbelasting zoals bijvoorbeeld bij sporters
 • Door een beschadiging van het weefsel, zoals bijvoorbeeld door een hernia of meniscusletsel
 • Doordat u zich langdurig niet goed heeft kunnen bewegen, bijvoorbeeld als gevolg van een gipsverband
 • Door factoren van psychologische aard, waaronder depressie, onrust, stress en vermoeidheid
 • Door ongelijke beenlengtes (die onder meer kunnen ontstaan na een botbreuk) of voetafwijkingen
 • Door chronische allergieën en infecties
 • Door slaaptekort

Dry Needling, innovatie in de fysiotherapie!

De toepassing van Dry Needling in de fysiotherapie is een ware innovatie gebleken. Met deze methode kunt u knopen in uw spieren en andere spierspanningsklachten heel eenvoudig ‘als sneeuw voor de zon’ laten verdwijnen. Uw Fysio in Best beschikt over gedegen kennis van de myofasciale triggerpoints en hun uitstralingsgebieden in het lichaam. Zij weet dus precies op welke plek in uw lichaam zij de naald aan dient te brengen om direct uw spierpijn te verlichten. Door deze specifieke punten (triggerpoints) aan te pakken laat Anne-Marie Veldkamp uw spieren weer ontspannen. Hierdoor verbetert uw doorbloeding en worden de betrokken gewrichten weer soepeler. De methode vormt hiermee een ideale aanvulling op uw bestaande fysiotherapeutische of manueel-therapeutische behandeling bij FysioHeuveleind. Heeft u last van pijnlijke spieren, chronische hoofdpijn of migraine? Neem dan direct contact met ons op om een afspraak in te plannen!

FysioHeuveleind….wel zo makkelijk!

Anne-Marie Veldkamp, MSc

Resultaat van het cliëntervaringsonderzoek, uitgevoerd door Mediquest